logo

O nama

Tvrtka KLEX je osnovana 2003. godine. Osnovna djelatnost u širem smislu jest sve što je vezano uz istraživanje i razvoj novih proizvoda - od prve ideje pa sve do uvođenja u serijsku proizvodnju.

Preuzimamo na sebe kompletno vođenje projektnih zadataka, po sistemu „ključ u ruke“,  što uključuje: istraživanje tržišta, izradu koncepata, odabir najboljeg koncepta preko matričnih prikaza i vrednovanja, konstrukcijsku razradu, izradu i ispitivanje prototipa (ili posredovanje pri izradi i ispitivanju), unapređenje funkcije,  usklađivanje konstrukcije glede dizajna, troškova, tehničkih proračuna, montaže i uvođenja u serijsku proizvodnju 

Znanja i alati koje koristimo:

  • korištenje CAD alata (ProEngineer) 
  • iskustvo u vođenju kompleksnih projekata i definiranja jasnih ciljeva 
  • metodički pristup rješavanju konstrukcijskih problema (FMEA – Failure Mode Effect Analysis, House of Quality, APQP – Advanced Product Quality Planning...) 
  • ekspertno znanje „Know-How“ razvoja malih motornih uređaja 
  • proračunavanje naprezanja i čvrstoće u specijaliziranim FEM software-ima (ProMechanica) 
  • poznavanje tehnologije tlačnog (Mg i Al) i injekcijskog lijevanja 
  • za izradu funkcionalnih 3D prototipova ("rapid prototyping") posjedujemo  SLS uređaj (Selective laser sintering) firme EOS 

Misija

Misija tvrtke je promicanje hrvatskog gospodarstva u europskim i svjetskim okvirima, kroz pružanje stručne i logističke pomoći hrvatskoj industriji, u vidu konstrukcije i konzaltinga. Vjerujemo da Republika Hrvatska posjeduje goleme ljudske potencijale, te da je potrebno te iste potencijale pravilno usmjeriti u svrhu postizanja svima nama željenih ciljeva. Rastom BDP-a, proizvodnje, a samim time i kvalitete življenja u Republici Hrvatskoj.

Vizija 

Vizija nam je postati respektabilan igrač na području srednje Europe u domeni podrške industriji. Vidimo se aktivnim sudionicima u nadolazećem valu rasta industrijske proizvodnje u Hrvatskoj. 
Promicanjem izvrsnosti u radu, te sistematičnosti i upornosti u rješavanju preuzetih zadataka, želimo kontinuirano generirati zadovoljstvo naših partnera i zaposlenika, koje će se održavati putem partnersko-prijateljskih odnosa.